kosten vergoeding

De kosten en vergoedingen door ziektekostenverzekeraars

De tarieven in mijn praktijk zijn voor 2017 als volgt:

Eerste consult (1 à 1½ uur) 150,00
Vervolgconsult (30 à 45 min.) 75,00
Kort consult ( 15 à 20 min.) 37,50
Telefonisch consult / e-mail consult 25,00
Herhalingsrecept 15,00
Toeslag consult aan huis (binnen 15 km.) 15,00

Betaling vind contant plaats of eventueel via een (digitale) factuur. Hierop zijn de betalingsvoorwaarden van de AVIG van toepassing. Er is geen PIN-apparaat in de praktijk.

Vergoedingen door ziektekostenverzekeraars

De kosten van de consulten bij artsen die lid zijn van de nieuwe beroepsvereniging AVIG (Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde, zie ook www.avig.nl) waarin de Artsenvereniging voor Klassieke Homeopathie VHAN, is opgegaan, worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed via een aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Hebt u geen aanvullende verzekering, dan kunt u die afsluiten bij de zelfde verzekeringsmaatschappij waar u ook de basisverzekering hebt afgesloten. Voor een aanvullende verzekering bij een andere maatschappij dan waar u uw basisverzekering hebt afgesloten bestaat geen wettelijke acceptatieplicht. Aan het begin van ieder kalenderjaar heeft iedereen de vrijheid van zorgverzekeraar te veranderen. Let daarbij op de volgende punten:

• Kijk of lidmaatschap van de AVIG als voorwaarde wordt genoemd.

• Let op de vergoeding per consult, maar ook het maximale jaarbudget voor consulten is van belang.

• Hoe hoger het jaarbudget, hoe gunstiger. Hoe lager de eigen bijdrage, hoe gunstiger.

• Kies liever geen zogenaamde Naturapolis, maar een Restitutiepolis dit geeft u veel meer vrijheid in de keuze van behandelaars.

Antwoorden op veel gestelde vragen De meest voorkomende vragen over homeopathie worden beantwoord op de site van AVIG Homeopathie.nl Via deze link komt u rechtstreeks in dit menu van de site.